Löyly sauna

Ontdek onze bijzondere sauna's

Traditionele Finse Löyly

Beleef in de Löyly sauna driemaal daags het opgiet ritueel:

  • 14:00 uur
  • 17:00 uur
  • 20:30 uur

De Löyly sauna is bij Centre du Lac de Kelo sauna. In deze sauna ontdekt u het Löyly ritueel. Dit is een uit Finland overgewaaid opgietingsritueel. Löyly betekent vrij vertaald: ”Hete wind”.  Voor de Finnen is het een beproefde methode om de winter door te komen. In Duitsland wordt deze opgietsessie ook wel Aufguss genoemd. De saunameester giet tijdens dit ritueel water op hete stenen. Hierdoor ontwikkelt stoom. De saunameester wappert deze ”hete wind” vervolgens door de sauna door middel van diverse wappertechnieken. Het ritueel heeft als doel de weerstand van het lichaam te verhogen. Daarnaast heeft het een heilzame werking.

 

De saunameester voert dagelijks drie keer het ritueel uit. U krijgt gegarandeerd een intensieve sauna-ervaring, onder deskundige begeleiding. Naast deze sessie zijn er ook nog diverse andere sessies waar u aan deel kunt nemen. Zo zijn er iedere dag ook drijfsessies en vinden er meermaals per week klanksessies plaats.

Bent u benieuwd naar ons Löyly ritueel? Reserveer dan via onderstaande knop uw bezoek aan Centre du Lac of bekijk hier onze actuele openingstijden. Wegens de huidige coronamaatregelen geldt er een maximum aantal van 15 personen per opgieting.

Reserveren