Afkoelen

Ontdek hoe prettig afkoelen kan zijn

Het afkoelen van het lichaam na een saunagang is net zo belangrijk als het opwarmen van het lichaam. Wanneer u het lichaam niet goed afkoelt kunt u hoofdpijn of benauwdheid ervaren. Hieronder leest u meer over de afkoel mogelijkheden bij Centre du Lac.

Neveltuin

Een wandeling door onze neveltuin is een ervaring an sich. Er daalt een zachte nevel op u neer wat zorgt voor een fijne verkoeling. U waant uzelf in een tropisch regenwoud en koelt op deze unieke manier het lichaam.

Koud dompelbad

De meest gevreesde manier van afkoelen is natuurlijk het koud dompelbad. Het is verstandig om van te voren een lauwe douche te nemen zodat de overgang van koud naar warm een stuk aangenamer is. Daarnaast is het ook fijn vanwege de hygiëne. Wanneer u hoofdpijn wilt voorkomen is het belangrijk om helemaal kopje onder te gaan.

Stortemmer

Durft u het koude water van de stortemmer aan? Zo koelt u na uw saunagang in één keer echt goed af. Het voordeel van een stortemmer is dat u snel afkoelt en binnen enkele seconden ook weer af bent van het koude water, in tegenstelling tot het koud dompelbad.

Frisse lucht

Bent u toe aan meer geleidelijke afkoeling? Maak dan eens een wandeling in onze prachtige tuin en loop langs de waterval. Er is genoeg te zien, te horen en te ruiken. Een wandeling is niet alleen goed voor de lichamelijke afkoeling maar ook voor de geestelijke.

Voordelen van het afkoelen

  • U stopt met zweten
  • Voorkomt hoofdpijn & benauwdheid
  • Verbetert de bloedsomloop