Sauna

Ontdek onze bijzondere sauna's

Ontdek onze sauna’s

Kelo sauna

 

De Kelo sauna heet u welkom in Finland. Het authentieke dennenhout ademt dennengeur en verzacht daarmee de luchtwegen. Waant u zich in het hart van Finland en vind hier complete rust. Een aanrader is het löyly ritueel.

Löyly

Ontdek het Löyly ritueel, overgewaaid uit Finland en heeft als doel de weerstand van het lichaam te verhogen. De opgietsessies hebben een heilzame werking en zijn voor de Finnen een beproefde methode om de winter door te komen.

Dagelijks wordt het ritueel 3x uitgevoerd door onze saunameester. U krijgt gegarandeerd een intensieve sauna-ervaring, onder deskundige begeleiding.

Finse lounge sauna

 

Stiltesauna

Finland is het land met de rijkste historie op het gebied van sauna. In Centre du Lac huizen twee van deze traditionele sauna’s, zowel binnen als buiten. Een temperatuur van 80 graden reinigt uw huid en verbetert de bloedsomloop.

Kleurensauna

 

Licht bepaalt het ritme van de dag én draagt bij aan uw gemoedstoestand en gezondheid. De kleurensauna neemt u mee in het kleurenspectrum en leert u de positieve emoties kennen die achter elke kleur schuilgaan.

De houtgestookte sauna waarin de temperatuur tot 110 graden kan oplopen is een beleving op zichzelf.

Turks stoombad

 

Met een luchtvochtigheid van 100 procent daalt er in het Turks stoombad een aangename mist op u neer. Etherische oliën zorgen voor een heilzame werking op de luchtwegen. Gasten ervaren deze ruimte als zeer weldadig.

 

Infrarood sauna

 

Intense warmte heeft een helende werking. Dankzij de infraroodlampen in de infrarood sauna weet de warmte tot diep in de gewrichten door te dringen. Spieren worden weer soepel en de warmte verzacht spierpijn of blessures.

rozenkwartet_sauna

Rozenkwarts sauna

 

Rozenkwarts is een edelsteen met unieke eigenschappen die pas recentelijk de sauna heeft gevonden. Bij Centre du Lac ervaart u de nieuwe sensatie van zachte rozengeur en pure verzorging. Bijzonder is de rozige gloed die de steen afgeeft.

Maa sauna

 

De Maa sauna brengt u terug naar de oorsprong. De eerste sauna’s lagen onder de grond; de Finse vertaling van Maa.

De houtgestookte sauna waarin de temperatuur tot 110 graden kan oplopen is een beleving op zichzelf.

Een bezoek aan Centre du Lac is een zintuiglijke beleving. Met maar liefst zeven verschillende soorten sauna’s stapt u van de ene ervaring in de andere ervaring. De sauna’s hebben één ding gemeen: na afloop voelt u zich een ander mens. En dat is precies ons streven.

 

Dat een bezoek aan de sauna pure ontspanning brengt is bekend. Veel bezoekers zijn echter niet bekend met de positieve invloed van de sauna op de lichamelijke gesteldheid.

Om de lichaamstemperatuur tijdens een saunabezoek niet te laten stijgen, openen zich de huidporiën en vindt vaatverwijding plaats. Een versnelde doorbloeding is het gevolg. Ook komen de zweetkliertjes in werking.

Door transpiratie ‘verschoont’ het lichaam zich. Transpiratievocht onttrekt zich aan het bloed en zo worden ook andere afvalstoffen afgedreven. Ondertussen daalt hierdoor de bloeddruk. Een voordeel van het temperatuurverschil binnen en buiten de sauna is de herhaalde verwijding en vernauwing van de bloedvaatjes.

 

Deze training van het lichaam maken u minder gevoelig voor temperatuurverschillen, ook in het dagelijkse leven. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Tal van wetenschappelijke studies onderstrepen het positieve effect van de sauna op het lichaam.