Duurzaamheid

“Op weg naar een duurzame wellness beleving”

Duurzaamheid

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het verduurzamen van Centre du Lac. Ons dak en de parkeerplaats zijn nu uitgerust met zonnepanelen voor groene energie. We hebben ook veel van onze sauna’s omgebouwd naar elektrische warmte en onze gas open haard vervangen door een slimme infrarood kachel die zich aanpast aan de omgevingstemperatuur.

 

Dankzij deze veranderingen kunnen wij u een duurzamere en comfortabelere ervaring bieden. We kijken ernaar uit om u binnenkort te verwelkomen in ons vernieuwde en groenere Centre du Lac.

Elektrische Sauna’s

Dit jaar hebben we met trots een aanzienlijke upgrade doorgevoerd in onze sauna’s door ze om te bouwen naar elektrisch verwarmde sauna’s. Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen voor duurzaamheid hebben we de oude gasgestookte kachels verwijderd en vervangen door een modern en milieuvriendelijk elektrisch verwarmingssysteem.

Deze overgang naar elektrische verwarming biedt tal van voordelen. Niet alleen is elektrische verwarming efficiënter, maar het vermindert ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk. Bovendien stelt het ons in staat om de warmte en luchtvochtigheid in de sauna’s nauwkeuriger te regelen, waardoor we u een nog comfortabelere en ontspannende ervaring kunnen bieden.

Zonnepanelen bij Centre du Lac

Dit jaar hebben we grootse stappen gezet richting duurzaamheid door maar liefst 756 zonnepanelen te installeren. Hiervan zitten er 180 op ons dak, terwijl we ook een overkapping hebben gecreëerd op onze parkeerplaats, met nog eens 576 zonnepanelen! De overkapping met zonnepanelen is met steun van de provincie Zuid-Holland gerealiseerd. We zijn hard aan het werk om volledig zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie. Een groene toekomst begint hier!

Oplaadpalen

Bij Centre du Lac gaan we met de tijd mee! We hebben nu maar liefst 2 oplaadpalen met een totaal van 4 oplaadplekken voor elektrische auto’s op onze parkeerplaats, zodat u tijdens uw bezoek kunt opladen. En het beste van alles: parkeren bij ons is altijd gratis. Uw gemak en duurzaamheid staan bij ons voorop!

Kom langs en geniet van de rust

Katwijkerlaan 105
2641 PE, Pijnacker

015 – 3696767