Een saunaronde

Lees hier hoe de ideale saunaronde verloopt

Iedereen mag zijn of haar saunabezoek bij Centre du Lac naar eigen wens invullen, wel zijn er voor een gezond saunagebruik richtlijnen. U kunt tijdens uw saunabezoek meerdere saunarondes maken, een volledige saunaronde duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Gedurende uw saunaronde moet u voldoende water blijven drinken, dit is om hoofdpijn te voorkomen. De ideale saunaronde is verdeeld in 8 stappen, hieronder kunt u de stappen vinden.

 

  1. Een goed begin

De saunaronde begint met een toilet bezoek waarna u een warme douche neemt. Desondanks dat u thuis al een douche heeft genomen is het gewenst nogmaals een douche te nemen, dit is vanwege de hygiëne. U maakt uw huid dan helemaal schoon van alle huidverzorgende producten en deodorantresten.

 

  1. Afdrogen

Om de hete lucht op uw huid toe  te kunnen laten moet uw huid eerst helemaal droog zijn. Droog daarom voordat u gebruik maakt van de sauna uw huid helemaal af. Als uw huid nog nat is terwijl u in de saunacabine gaat wordt het transpireren moeilijker.

 

  1. Warm voetenbad (5 à 10 minuten)

Door middel van een warm voetenbad bereid u uw lichaam voor op de saunaronde, dit komt omdat het bloed in u voeten warmer wordt. Neem daarom eerste even plaats in een van de twee voetenbaden voordat u gebruik maakt van de sauna.

 

  1. Sauna (6 à 15 minuten)

Kies een van de zeven sauna’s die Centre du Lac biedt. Het is van belang dat u uw slippers buiten laat staan en uw handdoek mee naar binnen neemt. Neem met uw gehele lichaam plaats op uw handdoek. Het maakt niet uit of u zit of ligt zolang de voeten maar op gelijke hoogte als de billen zijn.

 

  1. Koud luchtbad (5 à 15 minuten)

Nadat u gebruik heeft gemaakt van de sauna is het genoodzaakt dat u uzelf goed afkoelt. Op dat moment vraagt het lichaam namelijk volop om zuurstof. U kunt dit doen door naar buiten te gaan en uw lichaam goed op temperatuur te laten komen.

 

  1. Koud afspoelen en dompelbad

Om uzelf op te frissen neemt u een koude douche om het transpiratievocht af te spoelen. Als u weer fris bent kunt u er tevens voor kiezen om nog even onder te dompelen in een van de koude dompelbaden.

 

  1. Warm voetenbad (5 à 10 minuten)

Een saunaronde eindigt altijd met een bezoekje aan het warme voetenbad. Omdat het warme voetenbad gelijk is aan de lichaamstemperatuur word het lichaam weer geleidelijk aan terug gebracht naar de natuurlijke temperatuur.

 

  1. Rust (minimaal 15 minuten)

Voordat u weer een nieuwe saunaronde start is het van belang dat u voldoende rust neemt tussen de sauna rondes in. U kunt daarom plaats nemen in een van de rustruimtes of een hapje gaan eten in het restaurant. In deze pauze is het ook belangrijk dat u voldoende drinkt zodat u het vochtverlies weer aanvult.