Coronavirus

De maatregelen op een rij

UPDATE 15-07-2021 20:37 uur
Sauna en beautycentrum Centre du Lac is volledig geopend. Er zijn echter wel een aantal aanpassingen waar u voor uw verblijf rekening mee kunt houden. Bekijk alle maatregelen even na om volledig op de hoogte te zijn.

Naar aanleiding van de persconferentie op 14 september 2021 is bekend geworden dat er, ook na 25 september, géén coronatoegangsbewijs nodig is voor een bezoek aan sauna- en wellnessbedrijven. Dit is op 15 september bevestigd door het Ministerie van Economische Zaken aan de VNSWB (Vereniging van Nederlandse Sauna en bedrijven).  

Een saunabezoek staat in het teken van rust en ontspanning, in een veilige omgeving. Dé plek waar u geen drukte wilt ervaren. Daarom laten wij ook na 25 september minder gasten toe, waardoor u nog meer rust en ruimte heeft om te ontspannen. 

Wel vragen we u met een aantal zaken rekening te houden, voor een zorgeloos en veilig bezoek. Op deze manier kunt u onbezorgd genieten!           

Heeft u een vraag welke niet staat vermeld? Neem dan contact op via het contactformulier.
Welke maatregelen treft Centre du Lac tijdens mijn bezoek?

Centre du Lac volgt de richtlijnen en maatregelen van de Rijksoverheid, het RIVM en de verschillende brancheorganisaties op.  Voor de sauna geldt de brancheorganisatie: Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness Bedrijven (VNSWB). Voor de horeca geldt de brancheorganisatie: Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Voor de beauty geldt de brancheorganisatie: Anbos.

Alle maatregelen op een rij:

Algemeen 
– Houd tijdens uw bezoek ten alle tijden 1,5-meter afstand, van medewerkers en andere gasten.
Mondkapjes zijn niet verplicht, u mag er wel zelf voor kiezen om een kapje te dragen. 
– Was uw handen tijdens uw bezoek regelmatig.
– Volg tijdens uw bezoek de aanwijzingen van het aanwezige personeel ten alle tijden op. Samen zorgen we voor een veilig en zorgeloos bezoek.
– Een reservering maken zeer gewenst (dit geldt ook voor badenkaarthouders).

Bij binnenkomst en bij vertrek
– Desinfecteer bij binnenkomst uw handen.
– Reserveren is zeer gewenst. Hierbij houdt u zich aan de opgegeven aankomst- en vertrektijd.
– U kunt voor maximaal 4 personen reserveren.
– Bij de receptie mogen maximaal 6 personen op de aangegeven plekken wachten. Wanneer de ontvangstruimte vol is vragen wij u buiten te wachten.
– Gelieve contactloos of met pin betalen.
– Vermijd fysiek contact met de receptioniste.

Sauna
– De sauna is geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur.
– Er vinden weer opgietingen plaats.
– Houd u aan de aangegeven looproutes.
– Per saunacabine is een maximaal aantal personen bepaald. Dit aantal vindt u naast de ingang van de desbetreffende sauna.
– Gedurende dag worden er extra schoonmaak rondes gehouden.

 

Restaurant
– Het restaurant en terras is geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur.
– In het restaurant krijgt u een plekje toegewezen.
– Het meebrengen van eigen consumpties is niet toegestaan.

 

Beautyafdeling
– Kom precies op tijd (dus niet te vroeg en niet te laat).
– Bij ontvangst geeft de specialist u in verband met de hygiëne geen hand.  
– Er worden géén duo-behandelingen gegeven
– Behandelruimtes worden na elk bezoek grondig gereinigd. 

Kan ik een beauty- of massage behandeling boeken?

Ja, het is ook mogelijk om een losse beauty behandeling of massage te boeken.

 

Let op: het is nog niet mogelijk om een duo-behandeling (wel mogelijk in aparte salons) te boeken.

Reserveer uw behandeling
Ik heb een badenkaart die afloopt. Hoe gaan jullie hiermee om?

Alle geldige badenkaarten worden verlengd met de periode dat Centre du Lac gesloten zal zijn. Dit gebeurt automatisch, u hoeft hiervoor geen contact op te nemen.

Ik heb een voucher, cadeaubon en/of e-ticket die bijna verloopt, en nu?

– Een cadeaubon (met geldwaarde) uitgegeven door Centre du Lac wordt automatisch verlengt met de periode dat wij gesloten zijn. U hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.

– Heeft u een voucher en/of e-ticket uitgegeven door de Select Wellness Group, zoals bijvoorbeeld een zorg voucher of Albert Heijn voucher? Dan dient u contact op te nemen met deze organisatie met betrekking tot het verlengen van uw voucher. Centre du Lac is alleen acceptant van deze voucher en kan deze tickets dus niet verlengen. U kunt uw vragen m.b.t. het verlengen mailen naar: info@selectwellness.nl  .

– Heeft u een voucher en/ of e-ticket uitgegeven door Gift for You of BongoDan dient u contact op te nemen met deze organisatie met betrekking tot het verlengen van uw voucher. Centre du Lac is alleen acceptant van deze voucher en kan deze tickets dus niet verlengen.

Wat moet ik weten over een saunabezoek en mijn gezondheid?

Een saunabezoek kent vele voordelen voor uw gezondheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het Covid-19 virus niet overdraagbaar is via zweet. Daarnaast neemt de activiteit van het virus ook af bij temperaturen van 40 tot 60 graden. Tevens zal het virus in temperaturen boven de 80 graden niet overleven. Er kan dus geconcludeerd worden dat wanneer u zich aan de algemene veiligheidsregels houdt, een saunabezoek uw gezondheid zal bevorderen.

Sauna Protocol