Beleef meer positieve energie

Ontdek het belevenisprogramma

Het belevenisprogramma

29-1-2021
Wanneer u naar een diepere manier van ontspanning opzoek bent kunt u het belevenisprogramma proberen. 
Kies tijdens uw bezoek het moment waarop u het meeste behoefte heeft aan extra positiviteit. Niks moet, alles mag. Het is uw saunadag.

 

Soms wilt u wel ontspannen maar lukt het simpelweg niet. Uw gedachten is druk met alle zorgen over het dagelijkse leven.  Bij Centre du Lac doen we er alles aan om het u gemakkelijk te maken. Daarom is er het belevenisprogramma. Bij Centre du Lac staat u los van alle prikkels van buitenaf. Om uw ontspannen dag goed te beginnen bestel een een kop wellness thee in ons restaurant.  Zo simpel kan een extra moment voor uzelf zijn!

 

Om u een handje op weg te helpen met ontspannen biedt Centre du Lac een belevenisprogramma aan met verschillende belevenissen en rituelen.

Dit valt er te beleven

Drijfsessie
Wellness_bad_nieuw_vervolgpagina_1900x525

Wanneer u tijdens uw saunabezoek toe bent aan een moment van extra rust en ontspanning kies dan eens voor de drijfsessie. U zult ervaren dat bij bijna gewichtloosheid al uw spieren ontspannen en uw gedachten afdwalen. In het wellness bad staat de tijd echt even stil. Luister naar de muziek onder water en drijf mee op de kleine golfbewegingen van de drijfmeesters.

 

De sessies zijn tweemaal daags om 15:30 uur en 19:00 uur voor €7,95 p.p. te reserveren.

Löyly

Een opgieting ontspant niet alleen de spieren maar ook de geest. Voor ieder die nieuw is met een löyly oftewel opgieting; laat u verrassen en neem deel! De sessies zijn driemaal daags om 14:00 uur, 17:00 uur en 19:30 uur. De opgietingen zijn gratis en u hoeft niet te reserveren.

 

Tijdens de opgieting worden er door de saunameester etherische oliën op de warme kachel gegoten. De oliën zal verdampen, hierdoor zal de luchtvochtigheid in de Kelo sauna verhogen. Hierdoor neemt de gevoelstemperatuur in de sauna toe terwijl in de werkelijkheid de temperatuur daalt. Vervolgens zal de saunameester met een doek de geur door de sauna wapperen.

Arrangementen centre du lac
Klanksessies
An image of some singing bowls and a white orchid

Klankschalensessie

Zeg niet meteen nee! Stap uit uw comfort-zone en ervaar wat klanken teweeg kunnen brengen. Tijdens een klankschalensessie wordt er gebruik gemaakt van verschillende klankschalen welke verschillende klanken produceren. Sluit uw ogen en droom weg bij de zachte regendruppels door zwieren van de Rainstick, geniet van de golven van de zee door zachte bewegingen van de Oceaandrum. U valt in een diepe ontspanning door onder andere de liefelijke klanken van de Koshi’s. Na 25 minuten opent u uw ogen en vraagt u zich af: welk instrument heeft welk geluid gemaakt?!

 

Gongmassage

Bij een gongmassage ervaart u de intense klanken van de prachtige handgemaakte Tam Tam Gong. Deze grote gong trilt alle spanningen in het lijf los. We bestaan tenslotte voor 70%  uit water! Hierdoor kan alle energie weer vrijelijk door het lichaam stromen. Deze sessie ervaart u solo of duo.