Met bewuste aandacht uw dag starten

Mindfulness arrangement

Dit gaat u beleven voor €95,- p.p. :
Let op! Zet uw reserveer datum naar
de gekozen beschikbare datum.

  • Begint om 10:30 uur
  • Mindfulness workshop
  • Dagentree
  • Opgietingen in de Kelo sauna

Dit is wat u gaat beleven:
Een warm welkom
Mindful voelen in je lichaam
Een ervaring wat Mindfulness persoonlijk met je doet
Een ervaring van adem en beweging met elkaar verbinden
Fysiek de ervaring van zitten als een berg voelen

 

Dit krijgt u mee naar huis:
Een dag van rust en ontspanning
Een werkboek om nog eens rustig na te kunnen lezen
Luisterfragmenten om jouw Mindfulness dagelijks in praktijk te kunnen brengen

Reserveer nu!

Let op:

– Maandag is damesdag
– Max. 8 gasten per workshop
– Zonder entree te reserveren voor €65,- p.p.

Schema Mindfulness Workshop:

10:30u  – Ontvangst met koffie en thee;
10:45u  – Introductie;
11:00u  – Mindfulness oefening het lichaam;
11:45u  – Wat is mindfulness en wat doet dit voor je:

Korte pauze 

12:15u  – Mindfulness oefening: Beweging en adem;
12:30u – Meditatie, zitten met de stevigheid van een berg;
13:00u – Genieten van de wellness in de sauna.

Beschikbare data:
– Maandag    22 april
– Woensdag  15 mei
– Maandag    17 juni

Ontdek het Mindfulness Arrangement

Heeft u het gevoel dat u wordt geleefd door uw agenda en al uw verplichtingen? Ervaart u momenten waarop de stress hoger oploopt dan u zou willen, of heeft u last van slecht slapen en veel piekeren? Mindfulness kan u helpen om in het huidige moment te blijven en u niet te laten meeslepen door gedachten en gevoelens. Simpel gezegd, u richt uw bewuste aandacht op dit moment. Dit kan worden bereikt door middel van meditatie, ademhaling en andere oefeningen. U verlegt uw focus naar wat er op dit moment gebeurt en laat automatische, afleidende gedachten en handelingen achterwege door uw aandacht in het hier en nu te houden.

 

De workshop omvat een bodyscan, meditaties, oefeningen en opdrachten die voortkomen uit de klassieke mindfulnesstraining (MBSR/MBCT). Door uzelf regelmatig terug te brengen naar het huidige moment, of dit nu door middel van meditatie is of zelfs maar één bewuste ademhaling, zult u meer rust ervaren in uw leven.

 

Neem eens een moment om stil te staan en onderzoek waar u behoefte aan hebt. Aan de hand van opdrachten gaan we aan de slag met vragen zoals: Wat wilt u leren? Wat wilt u overdenken? Wat maakt u blij? Wat vindt u interessant? Waar bent u goed in? En meer van dit soort vragen.

Hier kunt u het introductieboekje over de Mindfulness Workshop lezen.

Mindfulness Workshop

Workshop begeleidster – Marjoleine

Mindfulness, het bewust zijn van het moment, werd ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn in de jaren 70. Hij integreerde eeuwenoude kennis uit yoga en boeddhisme met moderne wetenschap en psychologie. Het 8-weken durende Mindfulness Based Stress Reduction programma richt zich op mensen met chronische fysieke en psychische klachten. Sindsdien is het programma verder ontwikkeld om breed toegankelijk te zijn voor mensen die beter willen omgaan met de uitdagingen van onze westerse maatschappij. Mindfulness is nu wijdverbreid in de geestelijke gezondheidszorg, topsport, bedrijfsleven en politiek.

 

Is mindfulness niet zweverig?

Mindfulness is zeer toegankelijk en praktisch voor westerse mensen. Grote bedrijven zoals Google, Yahoo, Unilever en ANWB trainen hun medewerkers erin vanwege de effectiviteit tegen stress en voor persoonlijke groei. Zoals een cursist zei: “Voorheen dacht ik dat mindfulness zweverig was, maar nu staat men steviger in de schoenen dan ooit tevoren.”

Begin uw dag met bewuste aandacht, vertraag en kom tot rust. Door mindfulness te integreren in uw ademhaling geeft u uzelf de ruimte om in het hier en nu aanwezig te zijn en volledig te voelen en ervaren.